Ce versiuni de poker online poți alege ?

Cazinourile online propun deseori printre jocurile de masă și diferite versiuni de poker. Iar pokerul online a ajuns și printre cele mai îndrăgite jocuri, preferate de mulți amatori de distracție. Avantajele sunt numeroase: nu mai cauți parteneri de joc, poți juca poker oricând dorești, alegi mize și buy-in așa cum dorești, ai acces la turnee interesante, iei contact virtual cu jucători din întreaga lume.

Dar cei începători se gândesc adeseori: ce versiune de poker e mai simplă ? Ce să aleg ?

Când oamenii se gândesc la poker, Texas Hold’em este probabil prima versiune pe care o au în minte. Aceasta este cu siguranță cea mai populară formă de poker în acest moment, dar există câteva alte tipuri de joc de poker care ar trebui trecute cu vederea. Există Omaha, Razz, Seven Card Stud și Five Card Draw pentru a numi doar câteva. Există chiar și variante care combină o serie de jocuri diferite într-unul singur, cum ar fi H.O.R.S.E. și 10 Game Mix.

Tipuri de jocuri de poker

Cele trei tipuri principale de jocuri de poker sunt:

  • Draw Poker
  • Stud Poker
  • Community Card Poker

Draw Poker

Jocurile din această categorie sunt acelea în care jucătorilor le sunt împărțite mâini care sunt ascunse de adversarii lor, iar jucătorii pot încerca să-și îmbunătățească mâinile prin înlocuirea unui anumit număr de cărți. Dintre variantele pe care le-am enumerat mai sus, Five Card Draw și Badugi se încadrează în această categorie.

Stud Poker

Jocurile Stud implică jucătorilor să participe cu mâini care conțin o combinație de cărți ascunse și altele expuse, astfel încât adversarii lor au câteva informații despre ceea ce ar putea avea. Seven Card Stud și Razz sunt două exemple de jocuri stud.

Community Card Poker

Această categorie de jocuri este pentru cei care folosesc cărți comunitare sau cărți partajate. Jucătorilor li se împart cărți ascunse și le folosesc în combinație cu cărțile comunității pentru a-și forma mâinile. Două jocuri foarte populare din această categorie sunt Texas Hold’em și Omaha.

Cele mai comune tipuri de variante ale jocurilor de poker sunt:

  • Texas Hold’em
  • Omaha
  • Omaha Hi/Lo
  • Seven Card Stud
  • Razz
  • Deuce to Seven Triple Draw

Texas Hold’em

Texas Hold’em este unul dintre numeroasele jocuri de poker numite jocuri de poker „comunitare”. Într-un joc de poker comunitar, fiecare jucător primește un anumit număr de cărți de poker și, de asemenea, fiecare jucător împarte mai multe cărți comunitare care sunt împărțite în mijlocul mesei. În acest joc specific, primești 2 cărți cu fața în jos și 5 cărți sunt întinse în mijlocul mesei.

Poți folosi orice combinație dintre cele 2 cărți din mâna ta și cele 5 cărți de pe masă, pentru a crea cea mai bună mână de poker cu 5 cărți posibilă. Rundele de pariere au loc în anumite momente, care se petrec în etape, iar jucătorul care are cea mai bună mână la final câștigă banii din pot.

Poți să te distrezi cu versiunile Holdem și Omaha la 888Poker online. Aici sunt prezente și două versiuni de poker rapid, adaptate jocului online : Blast și SNAP.

Omaha High

Omaha high este un joc de poker comun cu cărți, similar Texas Hold’em, în care fiecărui jucător i se împărtășesc patru cărți și trebuie să facă cea mai bună mână folosind exact două dintre ele, plus exact trei din cele cinci cărți comunitare.

Omaha Hi/Lo

Omaha Hi/Lo este foarte asemănător cu Omaha High și poate fi denumit și Eight or Better sau Omaha/8. Aspectul interesant al acestei variante este că jucătorii sunt premiați pentru cea mai slabă mână și cea mai bună.

NetBet Poker te așteaptă online cu versiuni Texas Hold’em, peste 100 de mese, dar și Pot-Limit Omaha și Omaha Hi-Lo.

Seven Card Stud

Seven Card Stud a fost cea mai populară formă de poker înainte ca Texas Hold’em să iasă pe scenă la începutul anilor 2000. Unii susțin că Holdem a început să preia conducerea Stud în anii 1970 și că a câștigat popularitate deoarece evenimentul principal al World Series of Poker a folosit Texas Hold’em. Dar 7 card Stud a avut încă o mulțime de urmăritori prin anii 1980 și 1990. Stud este un joc provocator din punct de vedere strategic, în care informațiile parțiale dictează jocul. Spre deosebire de Texas Hold’em sau Omaha, într-un Stud cu șapte cărți, nu există cărți comunitare, cu excepția unei circumstanțe rare. Fiecare jucător va primi șapte cărți pentru a obține cea mai bună mână de poker cu cinci cărți.

Razz

Razz este o formă de stud poker care este similară cu seven-card stud. Singura diferență este că razz este un joc cu valoare scăzută, în loc să joci pentru cea mai bună mână mare și există de asemenea câteva mici diferențe în modul în care este decisă acțiunea.

Dacă vrei să încerci ceva deosebit, la Vlad Casino ai ocazia să te distrezi cu Hexa Pro, un joc care se bazează pe versiunea Texas Hold’em standard.

Deuce to Seven Triple Draw

Deuce to Seven Triple Draw este un alt joc în care scopul este de a avea mâna cu cel mai jos rang. De obicei, este un joc destul de atractiv, care este plin de multă acțiune, dar este relativ ușor de învățat și nu există o cantitate mare de strategii de poker implicate. Acesta este un joc care poate oferi o schimbare distractivă de ritm,  pentru a încerca ceva diferit.

La Unibet Poker ai oportunitatea de a juca jocuri cash No Limit Texas Hold’em și Pot Limit Omaha, dar și o versiune proprie reinterpretată : Banzai Texas Hold’em.

Alege diferite versiuni și distrează-te cu cele care se potrivesc cel mai bine ritmului tău de joc. Multe cazinouri online licențiate propun camere de poker, ai de unde alege cele mai bune oferte de bun venit și bonusuri foarte tentante.

Distribuiți.